Hajókirándulás a Tisza-tavon!

A hajókirándulásokat egy 20 láb hosszú Bentley 200 Cruise 12 személyes ponton hajón élvezhetik vendégeink. Magyarországon még kevésbé ismert de egyre népszerűbb formája ez a hajózásnak. Talán nem véletlenül, hiszen az általában csak „úszó nappaliként” aposztrofált ponton hajók rendkívül tágasak, kényelmesek, biztonságosak és viszonylag gyorsak is. Önnek nincs is más dolga, mint elhelyezkedni a kényelmes bőrkanapén és frissítőt kortyolgatva gyönyörködni a táj szépségében.

További érdekességek a ponton hajózásról

Kiknek ajánljuk vízitúráinkat?
Akik csak most ismerkednek a vízi élettel és a saját hajó vásárlása, illetve a jogosítvány megszerzése előtt szeretnének belekóstolni a vízitúrázás szépségeibe…
Akik friss jogosítvánnyal rendelkeznek de kellő helyismerettel és tapasztalattal még nem…
Mindenkinek, aki kíváncsi a Tisza-tó csodás élővilágára és szeretne eltölteni néhány órát vagy akár egy egész napot a lenyűgöző Tisza-tavon…

Árak

Hajókirándulás1 óra (Ft/hajó)2 óra (Ft/hajó)Minden további óra plusz (Ft/hajó)
12 személyes túrahajóval - Bővebben25.00040.00018.000
Az árak tartalmazzák a túravezető kapitány díját és az üzemanyag költséget is. A legrövidebb túra 1 órás és maximum 11 fő utazhat egyidőben a hajón a kapitányon kívül.

Túraútvonalaink
Több túraútvonalból is lehet választani, amelyektől természetesen egyéni igények és kérések alapján rugalmasan el tudunk térni.

• Kisköre kikötő (403 Fkm) – Dinnyéshát – IV. sz öblítő csatorna – Bere felső holt Tisza – Abádi kikötő- -(Kalóz sziget) – Bere alsó Holt Tisza- Kisköre kikötő (minimum 2 óra) – BŐVEBBEN

• Kisköre Kikötő – Zsilip – Alvíz – Zsilip – téli kikötő – hallépcső – Kisköre kikötő (minimum 2 óra) – BŐVEBBEN

• Kisköre Kikötő- Bere alsó holt Tisza – Abádi kikötő – Bere felső Holt Tisza – IV-es öblítő – Tisza 412Fkm – Kis-Tisza – Balázs fok – V-ös öblítő – Aranyosi sziget- Kisköre kikötő (minimum 5 óra) – BŐVEBBEN

Opciók, előzetes egyeztetés után
– A hosszabb vízitúra programok mellett előzetes egyeztetés után klasszikus fürdőzős, napozós, csobbanós hajókázást is vállalunk. Erre a legalkalmasabb az Attila-öböl nagy vízfelülete, ahol az átlagos vízmélység több mint 2 méter.

– A KÖTIKÖT Vízügy épületében 3D terepasztal és duzzasztómű látogatás (2 óra)

– Kiskörei városnézés, kerékpárral. Indulás a kikötőből.

“Madár garancia”
Évszaktól és vízállástól függően előfordulhat, hogy nem mindegyik útvonal járható be teljesen, erről minden esetben előre tájékoztatjuk a vendégeinket. Ha az útvonal teljes hosszában bejárható akkor is előfordulhat, hogy nem jön velünk szembe azonnal minden látnivaló, hosszú órákat pedig általában nincs idő várni. Többször próbáltuk felvenni a kapcsolatot pl. a helyi Kormorán populációval időpont egyeztetés céljából de még csak nem is válaszoltak. Ezért mi összeállítottunk egy Tisza-tavi Flóra és Fauna albumot kiegészítve egy audió galériával. Ez azt jelenti, hogy ha nincs is szerencsénk élőben látni és hallani valamely állatot, nyomtatott formában és a hajó hangrendszerét használva erre garantáltan lehetősége van mindenkinek.

Gyakori kérdések a hajókirándulással kapcsolatban

Mennyibe kerül egy hajókirándulás?
Óra alapú bérleti díjjal számolunk és minimum 1 órás túrát indítunk. Kezdeti időpontnak a kiskörei kikötőből való indulás, a záró időpontnak pedig a kiskörei kikötőbe való érkezés számít. Az 1 órás túra 25.000 Ft/hajó, a két órás túra 40.000 Ft/hajó és minden további megkezdett óra plusz 18.000 Ft/hajó függetlenül a résztvevők számától tehát 1 és 11 fő esetén is a megadott árak érvényesek.
Az árak tartalmazzák a túravezető kapitány díját és az üzemanyag költséget is. Nem tartalmaznak ital és ételfogyasztást és az idegen kikötőkben esetlegesen fizetendő díjakat.

Hány személyes hajóval megyünk?
A hajókirándulásokat egy 20 láb hosszú Bentley 200 Cruise 12 személyes ponton hajón élvezhetik vendégeink. Ez azt jelenti, hogy a túravezető kapitányon kívül maximum 11 átlagos súlyú felnőtt vehet részt a túrán.

Honnan és mikor indulunk?
A hajókirándulásaink nem menetrendszerinti járatok. Minden esetben a megrendelővel előre egyeztetett időpontban kezdődik és fejeződik be. A kikötő a Kapitány Hajós Iskolától pár száz méterre található. (cím: 3384 Kisköre, Jászsági csatorna torkolat)

El lehet térni a kiválasztott túraútvonaltól?
Természetesen a túraútvonalaink nincsenek kőbe vésve. Ha menet közben felmerül némi módosítás ehhez mindig rugalmasan állunk hozzá, ha egyéb előre egyeztetett programokkal nem ütközik.

Időjárás garancia?
Az időjárásra nem tudunk garanciát vállalni de a hajóra szerelt dupla bimini tető megvéd az erős napsütéstől és a szemerkélő esőtől is. Viharos időjárás esetén a túrát természetesen el kell halasztanunk.

Milyen egyéb költségek merülhetnek fel a hajókirándulás során?
Idegen kikötőkben megállva az esetleges étel és ital fogyasztás egyénileg fizetendő.

Lehet-e saját ételt, italt vinni a hajóra és lehet-e alkoholt fogyasztani?
Igen, lehet. Mindenki hozhat magával üdítőt és alkoholtartalmú italt is, illetve evőeszköz nélkül könnyen elfogyasztható ételt, pl. szendvics, aprósütemény, pogácsa stb.
Alkoholt a hajót vezető kapitányon kívül bárki fogyaszthat, olyan nem zavaró mértékben amíg ezzel nem veszélyezteti saját és a többi utas biztonságát.

Van-e lehetőség ebédre?
Igen, van lehetőség a túra során valamelyik idegen kikötő éttermében egy ebéd elfogyasztására. A számlát a helyszínen kell rendezni készpénzben az adott vendéglátó egységben.

Milyen felelőssége van az utasoknak a kirándulás alatt?
A túra során felmerülő üzemi károk (pl. hajótest külső sérülése, motormeghibásodás stb.) cégünket terhelik. Azonban azok a károk, amelyek a hajón való helytelen magatartásból és/vagy a kapitány utasításainak be nem tartásából következnek be, a túra résztvevőit terhelik. A szülők felelősek a kiskorúak megfelelő magatartásáért, tehát az általuk okozott kár (pl. felszerelési tárgyak vízbe dobálása, egyéb rongálás) megtérítendő a részt vevő törvényes képviselő által.

Megrendelés, fizetés menete?
Megrendelését leadhatja telefonon, emailben vagy a jelentkezés űrlap kitöltésével. Előleget nem kérünk. Készpénzes fizetés esetén a teljes előre kikalkulált összeget a kirándulás megkezdése előtt kérjük kifizetni a helyszínen. Amennyiben a túra időtartama megváltozna (akár csökken vagy nő) a különbözetet a túra végén rendezzük a megrendelővel. Átutalásos fizetés esetén az utalás határideje a túra előtti banki munkanap. Ebben az esetben amennyiben a túra időtartama az előre megbeszéltekhez képest csökkenne a különbözetet a következő banki munkanapon utaljuk vissza a megrendelő részére. Ha növekszik a plusz költséget a megrendelő rendezheti a helyszínen készpénzben vagy utalhatja a következő banki munkanapon.

Mit vigyek magammal a hajóra?
A vízen magasabb a hőmérséklet ingadozás mint a parton, ezért pulóvert, széldzsekit célszerű hozni a strandfelszerelés mellett. Az érzékenyebb bőrűeknek természetesen a napkrém, ellenzős sapka, napszemüveg szükséges.

Van-e lehetőség az út során mosdóba elmenni?
Igen van, amennyiben a túraútvonal része az idegen kikötőben való megállás. A hajón nincs WC így mindenkinek azt javasoljuk, hogy indulás előtt feltétlenül menjen el a mosdóba.

Gyerekek részt vehetnek a túrán?
Természetesen, igen. Azonban 14 éves kor alatti gyermekek kötelezően mentőmellényt kell, hogy viseljenek a hajózás ideje alatt, illetve a szülő, törvényes képviselő vállalja a felügyeletet és felel a gyermek megfelelő vízi magatartásáért.

Kötelező az úszni tudás?
Ha valaki nem tud úszni ezt jelezze a kapitánynál és kérjen mentőmellényt az utazás megkezdése előtt.