Jelenleg a kedvtelési vitorlás kishajókra és kisgéphajókra kötelező felszerelési tárgyakat az 5. számú felszerelési jegyzék tartalmazza. Hajószemlére is mindenképpen hiánytalannak kell lennie hiszen a szemle során bármelyik felszerelési tárgyat kérhetik és hasonlóan a vízen is egy esetleges igazoltatás, ellenőrzés során a vízi-rendőrség szintén bármit kérhet. Ami még fontosabb, hogy a mindennapi hajózás során vagy egy vészhelyzet esetén bármelyikre szükségünk lehet. Érdemes tehát kinyomtatni a táblázatot, ami hajó méretek szerint röviden összefoglalja a szükséges tárgyak listáját és minden kihajózás előtt egy gyors leltárt csinálni.

5. számú Felszerelési Jegyzék, kedvtelési célú kishajók részére a kedvtelési célú vízi járművek megfelelőségéről szóló 2/2000. (VII.26.) KöViM rendelet, a víziközlekedés rendjéről szóló 57/2011. (XI.22.) NFM rendelet melléklete, a Hajózási Szabályzat és a Belvízi Kishajókra és Csónakokra vonatkozó Műszaki Irányelv alapján

Nagyításhoz kattintson a táblázatra

5. számú felszerelési jegyzék

2 thoughts on “Kötelező felszerelés vitorlásra és kisgéphajóra

 • 2018-06-11 at 19:04
  Permalink

  A 4 es jegyzékhez képest miben tér el az 5 ös?

  Reply
  • 2018-07-03 at 10:01
   Permalink

   Alapvető különbség az, hogy a 4-es nyolc hajótest hosszhoz, míg az 5-ös négy hajótest hosszhoz rendeli hozzá a különböző kötelező felszerelések méreteit.

   Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.