Kedvtelési és hivatásos kishajóvezetői tanfolyamok

Kellemes környezetben, korszerű oktatóteremben, modern eszközparkkal folyik az elméleti tárgyak oktatása májustól októberig Kiskörén a Kapitány Hajós Iskolában. Az elméleti tudás megszerzése után kezdődik a hatékony, kis létszámú gyakorlati oktatás.
Iskolánk kedvtelési motoros és vitorlás kishajóvezetői valamint hivatásos kishajóvezetői tanfolyamokat egyaránt szervez.

Belvízi kishajóvezetői tanfolyam típusok:
kedvtelési kisgéphajó
kedvtelési vitorlás kishajó
kedvtelési kombinált
kedvtelési vitorlás kiegészítő (motoros jogsival már rendelkezők részére)
kedvtelési motoros kiegészítő (vitorlás jogsival már rendelkezők részére)
szolgálati és hivatásos kisgéphajóvezetői tanfolyamok

Elméleti tanfolyam: minden hónapban indul (májustól-októberig).

Gyakorlati oktatás: a tanfolyamkezdés és a vizsga közötti időszakban előzetes időpont egyeztetéssel.

VIZSGAREND VÁLTOZÁS 2017-ben
2016. december 1-től az elméleti vizsgát kötelezően valamelyik NKH kirendeltségen kell letenni. Megszűnt a képzőszerveknél történő vizsgázás lehetősége. A változás kizárólag az elméleti vizsgát érinti, a gyakorlati vizsga továbbra is kihelyezetten az egyes képzőszerveknél történik. Az elméleti vizsgára való jelentkezésről és a lehetséges időpontokról a tanfolyamok első napján tartunk tájékoztatót. A sikeres elméleti vizsgát követően lehet részt venni a kihelyezett gyakorlati vizsgán.

Gyakorlati vizsga tervezett ideje: minden tanfolyamkezdést követően a harmadik-negyedik héten. A vizsga pontos napját egyeztetjük a tanfolyam indulásakor. A gyakorlati vizsga Kiskörén (Platánsor u. 27.), délelőtt 9 órától kezdődik, az elméleti vizsga pedig valamelyik NKH kirendeltségen a gyakorlati vizsgát megelőzően egyénileg.

Hol hajózhat a nálunk megszerzett belvízi jogosítvánnyal?
A kedvtelési célú kishajó-vezetői képesítés Európa legtöbb belvízén – folyók, tavak, csatornák – közlekedő kisgéphajó, és/vagy vitorlás kishajó vezetésére jogosít.
Kishajónak minősül az a hajó, amelynek hajótesten mért hossza a 20 m-t nem éri el, illetve befogadóképessége 12 fő, vagy ennél kevesebb.
Elméleti vizsga betöltött 17. életév, gyakorlati vizsga a betöltött 18. életév után tehető.

Következő motoros és vitorlás kishajóvezetői tanfolyam kezdés a Tisza-tavon:

2021. április 10. (szombat) online tanfolyam