Zsiliptúra – Tisza-tó, Kapitány Hajós Iskola

A 2 órás túra során egészen különleges és Magyarországon ritka hajós élményben lehet része vendégeinknek hiszen átzsilipelünk az alvízre majd vissza.

A Kiskörei Vízlépcső hazánk máig is legnagyobb vízügyi létesítménye, a tó vizének kapuja. Különleges érzés végigsétálni rajta, de az igazi kuriózumot egy kishajóval történő átkelés jelenti. A sokszor 10 métert is meghaladó szintkülönbség leküzdése, a zsilipkamrába áramló víz hatására lassú liftként emelkedő hajóban a víz igazi erejének megérzése különleges élmény, melyet Kiskörén járva bárki megtapasztalhat.

Lehetőség van továbbá ellátogatni a KÖTI-KÖVIZIG irodaházának legfelső szintjén kialakított bemutatóterembe, ahol a Tisza-tó terepasztala segít megismerni a tó vízrendszerét.

A terepasztal megtekintésével úgy érezhetjük magunkat, mintha egy pilóta felülről mutatná meg nekünk a tájat. A tó mellett az erőművel, a vízenergia elektromos árammá alakításának módjával is megismerkedhetünk a működőképes maketten keresztül.

A túra rövid leírása:
Kisköre Kikötő- Zsilip- Alvíz- Zsilip- téli kikötő- hallépcső – Kisköre kikötő (2 óra)
A túrát a 12 személyes kényelmes ponton hajónkkal bonyolítjuk.

ÁRAK ÉS BŐVEBBEN a hajókirándulásokról

Ingyenes zsiliptúra tanulóink számára!

A zsiliptúra a gyakorlati oktatási programunk része! Valamennyi tanulónk, függetlenül attól, hogy milyen tanfolyam típusra jelentkezett, ingyenesen részt vehet egy zsiliptúrán. Tanfolyamonként általában egy vagy két lehetséges időpontból lehet választani. A tanfolyamok első napján egyeztetünk időpontot a csoport tagjaival, ekkor lehet jelezni a részvételi szándékot.

A zsiliptúra galéria képei